Powered By Blogger

marți, 14 februarie 2012

D C?

  ♥ ♥ ♥  Iasmina Alexandra

     De ce Iasmina? De ce Alexandra? Numele de fata Iasmina este de origine musulmana, desi nu prea m-a incantat dar mi-a placut semnificatia numelui: “floare de iasomie” = Jasmina, facand parte din lunga lista de nume feminine inspirate din denumiri de flori.Mi-a placut numele inca de cand l-am auzit prima data, sunetul pronuntiei lui ma incanta de fiecare data cand il rostesc! Iar Alexandra, am vrut sa fie un nume de sfant; este de origine greaca si are semnificatia de a apara, a proteja, iar eu i l-am ales cu gandul la Alexandru cel Mare, deoarece mi-a placut enorm povestea lui.. Noi sarbatorim onomastica numelui pe 30 august. Desigur, mai sarbatorim "Iasmina" de Florii, si ziua de nastere pe 21 februarie.
    Indragita pe toate meridianele, iasomia evoca amintirile amurgurilor de vara si a brizelor delicate care le insotesc, inaltarea spirituala , relaxarea trupeasca si dizolvarea barierelor emotionale , fiind cunoscuta ca o floare care incurajeaza intimitatea.Numele de iasomie provine din cuvantul persan "Yasmin", avand semnificatia de "dar al Domnului".
Iasomia este originara din zona muntilor Himalaya , din Persia si Kashmir , fiind adesea considerata o floare sacra in traditia popoarelor din aceste regiuni. Hindusii impletesc in ghirlande florile de iasomie pentru a le darui onoratilor lor oaspeti.
Iasomia este floarea sfanta a zeului hindus al dragostei , Kama.Un simbol parfumat al iubirii, aceasta floare este prezenta in ceremoniile de nunta indiene , spunandu-se ca ea prevesteste noului cuplu o afectiune profunda si eterna.
Totodata , in India , iasomia este cunoscuta sub numele de "raza lunii din padure" , datorita nuantei pale a petalelor ei.Alte denumiri consacrate ale acestei flori inmiresmate sunt : Jessamine, Yasmin , si "regele florilor".
In China floarea de iasomie simbolizeaza dulceata sau delicatetea feminina.
In traditia musulmana , dar si in cea hindu , iasomia este respectata sub denumirea de "parfum al dragostei".
Simbolismul floral asociat cu iasomia consta in atasament, senzualitate, modestie, gratie si eleganta.
In aromoterapie , floarea de iasomie este cunoscuta sub numele de "Regele uleiurilor esentiale".Ea este descrisa ca avand o "calitate aproape animala" , fiind precumpanitor masculina prin natura si parfum , in comparatie cu trandafirul (poreclit "Regina uleiurilor esentiale").In parfumerie exista o veche zicala : "nici un parfum fara iasomie".
Alexandru cel Mare, Alexandru Macedon sau Alexandru al III-lea al Macedoniei  a fost unul dintre primii mari strategi si conducători militari din istorie. Cuceririle sale spectaculoase i-au făcut pe greci stăpâni ai Orientului Apropiat. La moartea sa, la vârsta de 33 de ani, Alexandru era stăpânul celui mai mare imperiu cucerit vreodată. Alexandru a contribuit substantial la răspândirea culturii elene în întreaga lume.
 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu